Karamel je velmi vyhledávanou sladkostí, kterou miluje opravdu skoro každý. Pokud si tedy lámete hlavu s tím, co připravit hostům, u kterých neznáte jejich chuťové preference, zkuste tyto řezy.

Příprava je rychlá a snadná, ale výsledná podoba zákusku přímo vybízí k jeho ochutnání. Trocha kávové chuti ve spojení se sladkým karamelem a vláčným těstem jistě nadchne každého hosta.

Složení těsta

  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • 10 ml mléka
  • 10 ml oleje
  • 2 balení kávy 3 v 1
  • 150 g mouky
  • 1 prášek na pečení

Krém

  • 2 balení karamelového pudinku
  • 50 ml mléka
  • 200 g margarínu
  • 150 g cukru
  • Smetanový krém.
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilinu

Poleva

  • 2 lžičky karamelového pudinku
  • 2 lžičky oleje
  • 3 lžičky cukru
  • 1,5 dl vody

Příprava

Smíchejte vaječné žloutky s cukrem, mlékem, olejem, instantními kávovými směsmi, moukou a práškem do pečiva. Vyšlehejte bílky do pěny a vmíchejte ji do směsi.

Toto těsto upečte na plechu v předehřáté troubě.

Smíchejte pudink s mlékem, margarínem a cukrem, směs povařte a po zhoustnutí navrstvěte na upečené těsto. Vyšlehejte smetanu s vanilinem a navrstvěte ji na karamelovou vrstvu.

Smíchejte pudink, olej, cukr a vodu, tuto směs povařte a vytvořte na povrchu zákusku glazuru. Nechte pár hodin odpočívat a nakonec nakrájejte na jednotlivé plátky.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Sdílejte