Málokdo z nás si již dokáže představit běžný den bez konzumace minimálně jednoho mléčného výrobku. Nejoblíbenějším z nich je sýr v mnoha svých provedeních. Připravte si i Vy svůj domácí!

Jedná se o zdravější variantu jemného sýra ze supermarketu, ovšem bez obsahu chemických nežádoucích látek. Sýr je z čistě přírodních surovin a dokážete jej připravit za pouhé 3 hodiny. Vyzkoušejte ještě dnes!

Složení

  • 1 l mléka
  • 200 až 300 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 lžíce soli

Příprava

Přiveďte mléko k varu a přidejte sůl. Smíchejte kyselou smetanu s vejcem. Když se mléko začne vařit, okamžitě přidejte směs kysané smetany a vařte 5 minut při stálém míchání. Když se začne oddělovat syrovátka, přeceďte směs přes gázu, nebo jemné sítko a nechte odtéct vodu. Syrovátku nechte ztuhnout a můžete ihned konzumovat domácí sýr. Dobrou chuť!

zdroj: ketkes.com

Sdílejte