Zdá se, že nadýchané dorty, které se při pohybu podnosu třepou do všech stran, jsou velmi oblíbené. Jednak pro svůj netradiční a zajímavý vzhled, ale také pro svoji jemnou, a přesto delikátní chuť.

Pokud jste si už připravili legendární japonský cheesecake, můžete zkusit upéct také tento nadýchaný čokoládový dort. Je velmi snadný, ale garantujeme Vám, že ohromí každého, komu jej naservírujete!

Složení

  • 4 vejce
  • 100 g mouky
  • 50 g kakaového prášku
  • 200 g cukru
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • máslo na vymazání formy, ve které pečete

Příprava

Opatrně oddělte bílky od žloutků. Zakryjte bílky potravinovou fólií a vložte je do chladničky, aby se ochladily. Mezitím přidejte do žloutků 100 gramů cukru a mixerem dobře promíchejte do směsi, dokud nedosáhnete krémové konzistence. Zahřejte troubu na teplotu 170 ° C.

Vyjměte bílky z chladničky a dobře promíchejte mixérem, nejprve nízkou rychlostí, pak postupně zvyšujte rychlost na maximální. Poté přidejte zbývající cukr a směs dobře promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaovým práškem. Do bílkové směsi přidejte směs se žloutky, mouky a kakaovou směs. Opatrně promíchejte pohyby zdola nahoru tak, aby získané těsto bylo co nejvíce vzdušné a načechrané.

Pečící formu vymažte, vlijte těsto a pečte při teplotě 170 stupňů Celsia, dokud nedosáhne krásné hnědozlaté barvy. Přibližně 30-40 minut.

Nedoporučujeme otevírat dvířka trouby v prvních 25-30 minutách pečení – dort může ztratit objem a nebude tak načechraný a vzdušný. Po dopečení a vychladnutí můžete podávat.

zdroj: kiloretete.ro

Sdílejte