Čokoládový, nebo vanilkový zákusek? To je často volbou opravdu obtížnou. Naštěstí existují dezerty, které v sobě snoubí obě tyto klasické a velmi oblíbené příchutě. Například můžete vyzkoušet tento recept!

Zkuste si doma připravit čokoládový korpus s jemným vanilkovým krémem a vrcholem ozdobeným nadýchanou šlehačkou. Už si nebudete muset vybírat a tuto kombinaci si jistě zamilujete!

Složení těsta

  • 4 vejce
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžic mouky
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 2 lžíce studené vody
  • 1 čajová lžička prášku na pečení

Složení krému

  • 1 sáček vanilkového pudinku v prášku
  • 300 ml mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 2 pytlíky s vanilkovým cukrem
  • 200 ml smetany
  • 2 sáčky kremfixu

Smetanový krém

  • 200 ml smetany
  • 50 g hořké čokolády

Příprava

Vajíčka rozdělte a z bílků vyšlehejte tvrdou pěnu. Smíchejte žloutky s cukrem přidejte mouku, prášek do pečiva, kakao a vodu a promíchejte do hladké směsi. Nakonec vmíchejte bílkovou pěnu, vylijte těsto do plechu a pečte 35 minut při 180 stupních. Pudink připravte dle návodu na obalu v mléce s cukrem. Vyšlehejte smetanu smíchanou s kremfixem a vmíchejte vanilkový cukr. Nakonec smíchejte s vychlazeným pudinkem a krém navrstvěte na upečené těsto. Vyšlehejte smetanu a potřete jí celý povrch dortu. Na závěr zasypejte strouhanou hořkou čokoládou.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte