Venku je již opravdu teplo, a to nás vybízí k tomu, abychom vyrazili ven a uspořádali piknik, nebo strávili celý den u bazénu. K takovým chvilkám pohody se perfektně hodí vychlazená káva a dezert.

Připravit si můžete například tento lahodný a velmi snadný povidlový závin, který zachutná naprosto každému. Dezert můžete osvěžit přidáním jiné ovocné náplně. Servírujte jej například s domácí zmrzlinou!

Složení

  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1 šálek sádla
  • 2 celá vejce
  • 3 lžíce cukru
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 balení kvasnic (5 dkg)
  • 500-600 g mouky
  • 1 vejce, povidla

Příprava

Smíchejte zakysanou smetanu a tuk s cukrem a solí, přidejte mouku a droždí. Těsto dobře propracujte a rozdělte jej na 3 části.

Každou část vyválejte a dobře pomažte povidly. Pak zarolujte záviny a vyskládejte je na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 stupních a podávejte teplé nebo studené

zdroj:nyugdijasok.hu

Sdílejte