Jahodová sezona je v plném proudu a stejně jako doma na zahrádkách, tak i plné regály v supermarketech značí jejich velkou úrodu. To jistě těší každého milovníka jahod a málokdo jim odolá.

Pokud čekáte návštěvu a rádi byste ji pohostili, ale nemáte čas, mohou se právě jahody společně s pár dalšími surovinami a tímto jednoduchým receptem stát vaší spásou. Vyzkoušejte sami!

Složení

  •  2 vejce
  • 1 čajová lžička sody
  • 2,5 hrnku mouky
  • 300 g jahod
  • 250 g cukru
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • sáček vanilkového cukru

Příprava

Smíchejte mouku, sodu a vanilin. Smíchejte vejce s cukrem, přidejte mléko a pak olej, smíchejte směs s moukou a promíchejte těsto. Plech vymažte a vysypejte moukou, nalijte do něj těsto a na povrch umístěte jahody. Pečte při 180 stupních po dobu 30 minut.

zdroj: bucatarul.tv

Sdílejte