Možná jste si již někdy zkusili připravit domácí pizzu. Tuto kulatou italskou pochoutku miluje skutečně každý, a navíc je ohromně variabilní v tom, jaké přísady si na svoji pizzu zvolíte. Snadno si tak vytvoříte tu, která Vám chutná nejvíc.

Všechny pizzy nehledě na omáčku a přidané ingredience však mají jednu společnou věc – křupavé a tenké těsto. To může být někdy obtížné na přípravu, proto vyzkoušejte tento zaručený recept a můžete si pochutnat!

Složení

  • 10 g suchého droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 250 ml teplé vody
  • Špetka soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 350 g mouky

Příprava

Mouku vložte do mísy a utvořte uprostřed důlek, sem přidejte cukr, sůl, olivový olej, vodu a droždí. Těsto promíchejte, položte jej na stůl, promačkejte a hněťte asi 5 minut. Poté vložte těsto do misky, přikryjte ručníkem a nechte 1 hodinu, aby vykynulo. Pak jej rozválejte, přidejte omáčku a sýry. Pečte při 190-200 stupních po dobu 20 minut.

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte