Pokud máte chuť na svačinku, nebo lehkou večeři, zkuste si připravit tento pokrm. Může také posloužit jako výborný předkrm, nebo pohoštění pro návštěvu. Příprava je velmi rychlá a jednoduchá a nepotřebujete mnoho surovin.

Tento pokrm je oblíbený pro svoji jemnost a příjemně zasytí. Můžete vyzkoušet různé chuťové variace a experimentovat s přidáním zeleniny, či koření. Tento základní recept Vám nezabere moc dlouho, tak pojďme na to!

Přísady:

  • 4 vejce
  • 1 balení zakysané smetany
  • 1 čajová lžička hořčice,
  • mletý pepř,
  • sůl.

Krém:

  • 2 dl smetany,
  • 1 polévková lžíce hořčice,
  • 1 lžička moučkového cukru,
  • půl citronu,
  • strouhaný muškátový oříšek a mletý pepř;
  • sůl.

Příprava:

Uvaříme vejce natvrdo, po jejich zchladnutí je rozkrojíme na polovinu.

Smícháme žloutky, zakysanou smetanu a hořčici.

Směsí naplníme vaječné bílky.

Každý kus poté zalijeme krémem ze smíchané hořčice, smetany a koření.

Pokapeme šťávou z půlky citronu a posypeme moučkovým cukrem, uložíme do ledničky.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte