Nedělní oběd je velkou událostí a ve většině rodin se právě při něm schází po náročném týdnu celá rodina. Tyto společné chvíle jsou k nezaplacení, a právě dobrý oběd je dokáže dotáhnout k dokonalosti.

Na hospodyňkách ale leží nelehký úkol – připravit a vybrat jídlo, které své rodině naservírují. Pokud si tedy nevíte rady s tím, co dobrého uvařit tento týden, vyzkoušejte tento recept na marinované maso v zakysané smetaně. Úspěch je zaručen.

Složení

  • Plátky masa
  • Marináda
  • Červená cibule
  • Zakysaná smetana
  • Strouhaný sýr

Příprava

Plátky masa naklepejte, přidejte nakrájenou cibuli a marinádu a nechte marinovat přes noc. Poté je vložte do zapékací mísy a zalijte zakysanou smetanou. Na povrch nastrouhejte sýr a pečte 40 minut při 175-180 stupních. Podávejte s vhodnou přílohou.

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte