Jogurtová omáčka je zdravou alternativou k majonéze, je velmi lehká a téměř bez kalorická, má lahodnou a aromatickou chuť a mění pokrmy na skutečné kulinářské speciality. Je mnohem zdravější než klasická tatarka.

Můžete ji podávat s masovými pokrmy, brambory, pečenou nebo grilovanou zeleninou, nebo ji můžete použít jako salátový dresink. Vyzkoušejte přípravu domácí tatarky z jogurtu a zapomenete na kupovanou!

Složení

  • 1 okurka (čerstvá)
  • 125 ml přírodního jogurtu
  • 5 g česneku
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • 30 g bylinek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Koření na chuť

Příprava

Okurku očistěte a nastrouhejte. Česnek prolisujte a přidejte k okurce. Přidejte nakrájené bylinky a citronovou šťávu. Nakonec vmíchejte jogurt, sůl a olej. Omáčka je připravená.

zdroj: bucatarul.eu

Sdílejte