Pokud máte rádi výrazné chutě, jistě je pro vás česnek známou surovinou a nesmí chybět v téměř žádném pokrmu. Tato zelenina má však kromě chuťových i jiné velké benefity, a to zdravotní.

Konzumace česneku dodává tělu potřebné vitamíny a látky, posiluje imunitu a přirozeně bojuje například proti nachlazení. Připravte si domácí nakládaný česnek. Jeho chuť je jemná a není tolik aromatický.

Složení

  • 1 kg česneku
  • 600 ml vody
  • 4 lžíce cukru
  • 7 ks celého černého pepře
  • 10 ks hřebíčku
  • 3 lžíce octa
  • 2 lžíce soli

Příprava

Oloupejte česnek a rozdělte jej na stroužky.

Vezměte hrnec, přidejte do něj vodu, cukr, sůl, hřebíček a pepř. Povařte, odstraňte z tepla a přilijte ocet.

Vezměte čistou nádobku o objemu 0,5 litru. Přidejte česnek a zalijte připravený nálev.

Pečlivě sklenici uzavřete a odložte ji na tmavé chladné místo, ale ne do ledničky.

Nechte uležet minimálně 2 měsíce.

zdroj: sovkusom.ru 

Sdílejte