Pro český národ je typické všemožné zavařování, nakládání a jiné způsoby konzervování ovoce, zeleniny a potravin. Jistě se u Vás doma zavařují třešně, broskve nebo meruňky a nakládají se okurky během léta.

Už jste si ale někdy připravili nakládaný česnek? Pravděpodobně tuto pochoutku neznáte. To je velká škoda, jelikož obsahuje velké množství cenných vitamínů, které si díky naložení uchová. Připravte si doma nakládaný česnek a uvidíte!

Složení

  • 1 kg česneku
  • 600 ml vody
  • 4 lžíce cukru
  • 7 ks celého černého pepře
  • 10 ks hřebíčku
  • 3 lžíce octa
  • 2 lžíce soli

Příprava

Česnek očistěte a rozdělte na stroužky. Nalijte vodu do hrnce, přidejte sůl, cukr, pepř a hřebíček. Přiveďte k varu a odstraňte z ohně. Přidejte ocet. Česnek vložte do sterilních nádob a zalijte nálevem. Dobře uzavřete a položte na chladné místo, ale ne do lednice. Konzumovat můžete již za dva měsíce!

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte