Ke každému jídlu, kde je dominantní maso, se perfektně hodí kyselé okurky. Svojí chutí dokáží perfektně ozvláštnit každý pokrm a dotvářejí výslednou chuťovou harmonii. Zkuste tuto letní alternativu!

Tento recept Vám přijde vhod zejména v létě, kdy budete hledat něco osvěžujícího. Tyto okurky, i když nejsou kyselé, jsou chuťově vynikající, a hlavně jsou připraveny již za pouhé 3 hodiny.

Složení

  • 1 kg okurek
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžičky soli
  • 1 hrst čerstvého kopru

Příprava

Umyjte okurky, odřízněte jejich konce a vložte je do pevného sáčku společně s česnekem.

Kopr nakrájejte na malé kousky, smíchejte se solí a přidejte k okurkům. Dobře promíchejte, aby se sůl a kopr dostala na všechny okurky. Protřepejte sáček, poté do něj nalijte 300 ml studené vody a opět protřepejte. Odložte do lednice na 3 hodiny a poté již můžete podávat.

zdroj: bidista.com

Sdílejte