Mnozí z nás si ještě z dob základní školy pamatují specifickou úpravu masa, která bývala nazývána jako cikánská pečeně. Toto jídlo bylo vynikající a maso bylo vždy vláčné a velmi chutné.

Tento recept je velmi známý, a proto si jej můžete bez obtíží připravit i doma. Stačí postupovat podle receptu níže a doplnit maso vhodnou přílohou. Vyzkoušejte tuto dobrotu již tento víkend a úspěch máte zaručen!

Složení

  • 4-6 plátky kotlety,
  • 4-6 plátků slaniny
  • 1 cibule,
  • 2-3 stroužky drceného česneku,
  • sůl, pepř, paprika

Příprava

Večer si nakrájejte maso na plátky a potřete ho máslem, pepřem a paprikou, přidejte česnek. Druhý den maso posypejte paprikou a moukou. Slaninu opražte v pánvi a na tuku z ní pak připravte také maso. Můžete přidat cibuli a zeleninu a připravit omáčku. Podávejte s vhodnou přílohou.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte