Na podzim se všichni rádi scházíme večer doma a povídáme si o tom, co je nového a jaký jsme měli den. Takové chvilky perfektně doplní sladký zákusek a káva, nebo čaj. Zkuste si připravit tyto sladké kostky.

Na receptu je krásná jeho jednoduchost a také výsledná jemná chuť. Nadýchaný vanilkový krém mezi dvěma listy těsta přímo vybízí ke chvilce pohody. Ostatní si jistě rádi společně pochutnají s vámi.

Složení

  • 250 g mouky
  • 150 g másla
  • 100 ml zakysané smetany
  • 1 vejce
  • špetka soli

Pro krém

  • 1 litr mléka
  • 2 balení vanilkového pudingu
  • 10 lžic cukru
  • 2 pytlíky s vanilkovým cukrem
  • 1 sáček šlehačky v prášku
  • 300 ml tekuté šlehačky

Příprava

Dejte všechny ingredience pro těsto do misky a dobře spolu propracujte. Když je těsto hotové, rozdělte ho na dva kusy, zakryjte a nechte hodinu v chladničce.

Každý díl vyválejte a vložte na plech s pečícím papírem. Pečte při 170 stupních v troubě do zlatohněda.

Mezitím připravte krém. Pudinkový prášek, cukr a mléko smíchejte, a uvařte obvyklým způsobem a nechte vychladit.

Vyšlehejte šlehačku, přidejte vanilkový cukr a šlehačku v prášku a poté smíchejte s chlazeným pudinkem.

Umístěte krém na chladné těsto a zakryjte jej druhou polovinou těsta. Nechte odpočívat na pár hodin v lednici a pak podávejte.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte