Výraz suflé jste již jistě někdy slyšeli, ale pokud si nemůžete vybavit o co se jedná, rádi Vám to připomeneme. Tento výraz označuje sladký a nadýchaný dezert, který má většinou čokoládovou příchuť.

Tato laskomina má svůj původ ve francii, a je snadná na přípravu, přitom výborně chutná. Připravte si dle tohoto receptu domácí čokoládový dort s pravým vanilkovým suflé uvnitř a jistě si jej zamilujete.

Složení těsta

  • 3 – vejce
  • 125 g mouky
  • 1 lžička prášku na pečení
  • 125 gramů cukru
  • 8 velkých lžic kakaa

Složení suflé

  • 5 bílků
  • 300 g cukru
  • 10 g želatiny
  • 100 ml vody

Poleva

  • 150 g čokolády
  • 100 g másla

Příprava

Smíchejte vejce s cukrem, přidejte ostatní přísady na těsto a míchejte, dokud nezískáte hladkou směs. Upečte těsto ve formě při 180-200 stupních po dobu 20 minut a nechte vychladnout.

Ponořte želatinu na 10 minut do vody a poté ji zahřejte, dokud se nerozpustí. Poté nechte vychladnout. Bílky vyšlehejte s cukrem do tvrdé pěny, poté přidejte želatinu a opět vyšlehejte.

Těsto rozřízněte na dva díly a mezi ně navrstvěte suflé. Nakonec rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a smíchejte ji s máslem. Výslednou směsí polijte povrch dortu a nechte jej ztuhnout v lednici před podáváním.

zdroj: likecooking.ru

Sdílejte