Žádný dort, nebo zákusek nezkazíte tím, že do něj přidáte krém, nebo nadýchnou pěnu. Ne vždy ale máte po ruce všechny přísady na vytvoření této sladké tečky. A zde přichází na řadu dnešní recept.

Jen pár základních přísad a několik snadných kroků stačí k tomu, abyste vytvořili dokonale nadýchanou pěnu, která se nezbortí. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že má mnoho využití a skvěle dorty doladí.

Přísady

  • 4 bílky
  • 4 žloutky
  • 1 balení vanilkového cukru
  • mouka
  • 800 ml mléka

Příprava

Smíchejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidejte mouku a zahustěte. Uvařte mléko a do něj přidejte směs žloutků a cukru. Povařte na středním plamenu a poté přidejte směs bílků s cukrem. Ještě chvíli povařte a nechte vychladnout. Dobrou chuť!

zdroj: ketkes.com

Sdílejte