Jahody se právem řadí mezi ty nejoblíbenější druhy ovoce. Blíží se také jejich sezona, a proto je dobrým nápadem připravovat dezerty a zákusky právě s tímto sezonním ovocem. Zde je jeden recept.

Tento vynikající jahodový dort je zároveň velmi nadýchaný a osvěžující. Je tedy ideální pro blížící se teplé letní dny. Pokud si recept oblíbíte, můžete si připravit variantu s jiným ovocem, třeba z vlastní zahrádky.

Složení těsta

  • 6 vajec
  • 6 lžic mouky
  • 6 lžic cukru
  • 1 lžička prášku na pečení

Složení krému

  • 25 g želatiny
  • 50 ml vody
  • 500 ml smetany
  • 50 g cukru
  • vanilka
  • 1 balení vanilkového pudingu
  • 4 lžíce cukru
  • 350 ml mléka
  • 500 g jahod
  • 1 balení červené želatiny

Příprava

Vyšlehejte pěnu z bílků. Smíchejte žloutky s cukrem a bílkovou pěnu. Poté přidejte mouku a prášek do pečiva. Formu o průměru 26 cm vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Pečte na 180 stupňů 25 minut.

Po upečení odřízněte horní část těsta. Želatinu rozpusťte ve vodě. Smíchejte smetanu s cukrem, přidejte želatinu a vanilku. Uvařte pudink v mléce s cukrem podle návodu a smíchejte se smetanovou směsí. Tento krém nalijte na těsto a nechte ztuhnout 1 hodinu v lednici. Nakonec na povrch naskládejte kousky jahod a zalijte je želatinou. Nechte ztuhnout v lednici a můžete podávat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte