Zákusky na styl bublaniny s ovocem vídáme na stolech našich babiček celkem často. Těsto je vždy vláčné a nadýchané, celý zákusek je plný kousků ovoce, které mu dodávají svěží nádech a sladkost.

Pokud se Vám při čtení již seběhly sliny, nejlepším řešením je připravit si tuto dobrotu v pohodlí domova. Nejedná se o nijak složitý recept a budete mít za chvíli hotovo. Připravte si pokaždé zákusek s jiným ovocem!

Složení

  • 150 g másla
  • 150 g cukru
  • 150 g strouhanky
  • 4 vejce
  • prášek na pečení (půl sáčku)
  • 300 g višně (zavařené, zmrazené)

Příprava

Smíchejte vaječné žloutky, strouhanku a přidejte pěnu z bílků. Přidejte cukr, máslo, prášek do pečiva a višně. Celou směs promíchejte a vlijte do vymazaného plechu. Pečte při střední teplotě do zlatova. Nakonec posypejte bublaninu práškovým cukrem a můžete podávat.

zdroj: bidista.com

Sdílejte