Existuje množství různých receptů na dorty. Samostatnou kategorii tvoří dorty piškotové, jejichž příprava může být někdy trochu náročnější a také výsledný dort se kolikrát nepovede i přes veškerou snahu a je splasklý.

Podle tohoto receptu můžete zkusit připravit piškotový dort, který je díky technice přípravy velmi vysoký a měkký, vláčný a nadýchaný v každém soustu. Pro odměření správného množství surovin použijte 2,5 dl hrnek.

Složení:

  • 1 šálek mouky polohrubé
  • 6 vajec
  • půl šálku cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Příprava:

Rozdělíme vejce na bílky a žloutky.

Z bílků vyšleháme pěnu a smícháme ji se špetkou soli, pěna by měla být tvrdá a lesklá.

Žloutky smícháme s cukrem, přidáme citronovou šťávu a mícháme do pěny.

Mouku smícháme s práškem do pečiva a opatrně vmícháme do směsi.

Těsto nalijeme do vymazaného plechu a pečeme asi 30 minut v troubě na 180 stupňů.

Troubu neotvírejte, dokud dort nevychladne, mohl by se takto zbortit.

zdroj: bidista.com

Sdílejte