Blíží se nám období, které je prokazatelně nejplnější nejrůznějších sladkých i slaných dobrot – Vánoce! Ty k nám však dorazí až za necelý měsíc, a proto je ještě trochu brzo začínat s pečením cukroví.

Pokud však rádi pečete a pravidelně připravujete své rodině různé buchty, koláče a dezerty, jistě Vás potěší inspirace v podobě receptu na tyto vynikající nadýchané kostky s povidly, která mohou být i domácí!

Složení

  • 500 g hladké mouky
  • 500 g polohrubé mouky
  • 50 g kvasnic
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 50 g másla
  • 500 ml mléka s trochou soli
  • 2 lžíce octa
  • Povidla

Příprava

Připravte kvasnice v mléce s cukrem. Smíchejte mouku, vejce, máslo, cukr a mléko s kvasnicemi. Přidejte zbývající mléko, pak sůl a propracujte těsto. Zakryjte a nechte hodinu kynout na teplém místě. Těsto vyválejte a nadvakrát složte. Opakujte ještě dvakrát a nakonec vyválejte. Rozdělte těsto na jednotlivé čtverečky a ty naplňte povidly. Pečte na plechu v troubě a před podáváním posypejte práškovým cukrem.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte