Croissanty jsou jedním ze symbolů Francie a Paříže, ale jejich obliba se velmi rozšířila i v naší zemi. Dobrý nadýchaný croissant, právě vytažený z pece je výborný i samotný, nebo jen s máslem.

Naučte se připravovat tuto lahodnou pochoutku v pohodlí domova a můžete tak každé ráno posnídat jako v Paříži. Můžete také zkusit přidat různé sladké a slané náplně a získat tak pokaždé jiné pečivo.

Složení

  • 250 g mouky + 750 g mouky
  • 25 g kvasnic
  • mléko
  • 20 g soli
  • 100 g másla

Příprava

Smíchejte 250 g mouky a kvasnice připravené v mléce do těsta, které nechte vykynout na teplém místě. Poté přidejte dalších 750 g mouky, máslo ještě trochu mléka, aby bylo těsto vláčné, ale nelepilo. Opět nechte chvíli odpočívat na teplém místě. Poté těsto rozdělte na 6 částí a každou z nich vyválejte do tvaru kruh. Každý kruh nařežte na trojúhelníky pomocí 4 řezů. Každý trojúhelník přeložte do tvaru croissantu, naskládejte je na plech s dostatečnými rozestupy a pomažte rozšlehaným vejcem. Croissanty upečte do zlatohněda v troubě a můžete podávat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte