Zákusků s pořádnou vrstvou krému není nikdy dost a pokud je máte rádi, jistě si je rádi doma také připravujete u příležitosti různých oslav, či jen tak ke kávě či čaji. Vyzkoušejte i tento zajímavý recept.

Základní podoba dortu je velmi jednoduchá. Pokud zatoužíte po oživení, nebojte se přidat sezonní ovoce. Letní období k tomu se svojí bohatou úrodou přímo vyzívá! V zimě můžete přidat marmeládu.

Složení těsta

  • 6 vajec
  • 5 lžic mouky
  • 6 lžic cukru
  • 5 lžic oleje
  • 6 lžic mléka
  • 1 balení prášku do pečiva

Složení krému

  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 5 lžic zakysané smetany
  • 200 g pudinkového prášku

Složení polevy

  • 100 g čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání

Příprava

Vyšlehejte bílky do tvrdé pěny. Smíchejte všechny ostatní přísady a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte bílky a upečte těsto na plechu s pečicím papírem po dobu 25 minut v troubě na 200 stupňů. Vychladlé těsto rozkrojte na dva listy.

Smíchejte smetanu s pudinkem, a nakonec zakysanou smetanu. Dobře vyšlehejte a krém poté navrstvěte mezi dva listy korpusu.

Nakonec rozpusťte čokoládu a smíchejte ji se smetanou. Připravenou směsí dort polijte a nechte ztuhnout přes noc v lednici. Před podáváním nakrájejte jednotlivé řezy.

zdroj: mojakuhincija.net

Sdílejte