V zimě je jedna z nejvíc potěšujících věcí chvíle, kdy se zakousnete do nadýchaného teplého pečiva. To se ale dnes stává málokdy, protože všude vidíme spíše pečivo rozpečené, nebo balené.

Vy si však můžete doma připravit vlastní croissanty, výsledek je skvělý a lahodný. Potěší vás také jemná a vláčná sýrová náplň. Recept není náročný a croissanty si s sebou můžete vzít i jako svačinku.

Složení

  • 500 g mouky
  • 250 g kvasnice
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 60 g másla
  • 1 lžička soli
  • 200 g sýra
  • 1 vejce (pro pomazání)

Příprava

Kvasnice rozmíchejte v troše mléka s cukrem. Smíchejte mouku se zbytkem mléka, přidejte máslo, sůl a dobře promíchejte těsto. Nechte vykynout 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělte na 3 kusy a každý z nich vyválejte do tvaru kruhu. Tyto kruhy rozkrájejte na jednotlivé trojúhelníky. Na každý trojúhelník položte kousek sýra a pevně zabalte do tvaru croissantu. Hotové pak položte na plech s pečícím papírem, pomažte vejcem a pečte při 180 stupních asi 30 minut. Podávejte teplé.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte