Bublanina je pro českou kuchyni velmi typickým jídlem a je oblíbená zejména díky širokým možnostem, co se týká použitých přísad na ochucení. Nejoblíbenější bývají druhy s různým sezonním ovocem.

Jelikož léto je sezónou téměř veškerého ovoce, máte široké možnosti výběru druhu, který použijete pro přípravu tohoto receptu. V našem příkladu jsou použity meruňky a výsledek je opravdu fantastický!

Složení

  • 120 g másla
  • 40 ml mléka
  • 3 vejce
  • 165 g cukru
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 15 meruněk
  • 150 g mouky
  • moučkový cukr

Příprava

Smíchejte máslo s cukrem, přidejte vajíčka jedno po druhém a promíchejte. Přidejte mléko. Smíchejte mouku a prášek do pečiva, přidejte do směsi a promíchejte. Vezměte malý plech na pečení nebo formu vymazanou máslem a vlijte těsto. Meruňky omyjte, oloupejte a nakrájejte na poloviny. Naskládejte meruňky na těsto. Pečte v troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

zdroj: bidista.com

Sdílejte