Blíží se víkend, tedy ten čas, kdy se celá rodina potká u stolu a společně si vychutná oběd, či aspoň večeři. Pokud tedy hledáte inspiraci, co tentokrát rodince připravit dobrého, s tímto receptem nešlápnete vedle.

Naopak zaručeně uspějete, jelikož se jedná o pořádně syté jídlo plně chuti. Mleté maso, dochucené kořením a zapečené v zelí je skvělé s bramborami, rýží či jinou přílohou, kterou máte nejraději.

Složení

  • 400 g mletého ​​vepřového masa
  • 1 hlava (1,5 kg) zelí
  • 2 malé krabičky z rajčatového pyré
  • 100 g rýže
  • 1 vejce
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml oleje
  • 1 lžíce mletého pepře
  • 1 lžička červené papriky
  • 2 lžičky soli

Příprava

Smíchejte mleté maso s jedním rajčatovým pyré, paprikou, drceným česnekem, jednou nakrájenou cibulí, rýží, vejcem a solí. Vytvořte 8 kuliček. Zelí rozdělte na jednotlivé listy a do každého listu zabalte jeden kus masa. Nakrájejte druhou cibuli a opražte ji na rozpáleném oleji na pánvi. Přidejte druhé rajčatové pyré a zbývající nakrájené zelí. Dochuťte kořením a přidejte zabalené maso v zelí. Přikryjte pokličkou a duste, dokud nebude maso připravené. Podávejte s vhodnou přílohou.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte