Domácí příprava základních potravin, jako je třeba pečivo, je u nás stále více oblíbená. Nejčastěji doma připravovanou potravinou je zřejmě chleba. Existuje množství různých receptů.

I vy máte již nejspíše za sebou jeden, či více pokusů o jeho přípravu. Pokud jste již našli svůj recept jistě vyzkoušejte i tento. Pro ty, co pořád ještě hledají bude také ideální. Tento chléb je měkký a nadýchaný pokaždé!

Složení

  • 3 šálky teplé vody,
  • 1/4 šálku cukru,
  • 1,5 lžičky kvasnic,
  • 1/3 šálku másla,
  • 1 lžička soli,
  • 6-7 šálků mouky

Příprava

V misce rozpusťte kvasnice v teplé vodě, přidejte cukr a promíchejte. Nechte stát 10 minut při pokojové teplotě. Po 10 minutách přidejte máslo, sůl a mouku a dobře promíchejte. Získáte homogenní, ohebné a mírně lepivé těsto, které se musí snadno odlepovat od misky. Těsto hněťte ještě po dobu 6 až 10 minut, můžete přidat i více mouky, pokud je třeba. Poté těsto zakryjte čistou utěrkou a nechte ho na teplém místě po dobu nejméně 60 minut, dokud nevykyne. Upečte chléb dozlatova v předehřáté troubě. Připravenost můžete zkontrolovat pomocí párátka.

zdroj: bidista.com

Sdílejte