Kynuté buchty od našich maminek a babiček vždy chutnají přímo báječně. Pokud byste si je také rádi připravili, ale obáváte se složité přípravy, nemusíte zoufat. Vyzkoušejte tento recept a jistě si pochutnáte.

Nejsou zapotřebí kvasnice, ale i tak dokážete snadno vytvořit výborné nadýchané těsto a buchty. Těsto je měkké, nelepivé a velmi snadné na přípravu. Nakonec už jen stačí vybrat vhodnou náplň.

Složení

  • 500 ml kefíru
  • 800 g mouky
  • 1 vejce
  • 50 ml oleje
  • 40 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička prášku na pečení

Příprava

Nalijte kefír do misky, přidejte vejce, cukr, sůl a prášek na pečení. Nechte stát 5 minut, dokud se nahoře neudělají bubliny. Přidejte olej, mouku a máslo a těsto smíchejte dohromady. Zakryjte látkou a nechte stát 30 minut. Poté z těsta vytvarujte buchty a upečte dozlatova v troubě.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte