Mleté maso je dobře k dostání ve všech možných podobách a jeho využití v kuchyni je možné mnoha způsoby. Výhodou mleté úpravy je dobrá tvárnost masa. Zkuste si připravit masové placky!

Dnešní recept doplňuje mleté maso o cibuli, sýr a všechny další složky, které společně tvoří vynikající chuťové spojení. Můžete maso podávat s bramborami a salátem, nebo v housce jako hamburger.

Složení

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 100 g chleba
  • 100 ml mléka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • 1 rajče
  • 6 polévkových lžic zakysané smetany
  • 2 lžíce kečupu
  • 100 g sýra
  • sůl
  • pepř

Příprava

Namočte chléb do mléka a poté jej vyždímejte. Smíchejte mleté maso, na kousky natrhaný chléb, drcený česnek a vejce. Tuto směs dobře propracujte a utvořte z ní malé placičky, které rovnou naskládejte na plech a pečícím papírem.

Každou placku potřete kečupem a na každou dejte plátek cibule, kterou pomažte zakysanou smetanou.

Poté přidejte plátek rajčete a opět potřete zakysanou smetanou. Nahoru přidejte plátek sýra.

Pečte v troubě při 180 stupních po 30 minut a můžete podávat.

zdroj: bidista.com

Sdílejte