Kynuté buchty jsou prostě vynikající a již každý z nás pravděpodobně někdy ochutnal makovou, nebo ořechovou variantu. Existuje mnoho různých receptů pro přípravu těchto buchet, jako třeba tento.

Pokud se Vám tedy jen při pohledu na obrázek sbíhají sliny a vrací se Vám vzpomínky na bezstarostné dětství, neváhejte si připravit své vlastní domácí buchty dle tohoto receptu. Makové nebo ořechové, oboje jsou výborné!

Složení těsta

  • 500 g mouky
  • 200 g rama margarínu
  • 70 g cukru
  • špetka soli
  • 150 g droždí
  • 2 žloutky
  • 100 ml mléka

Maková náplň

  • 500 g mletého máku
  • 200 g cukru
  • 300 ml mléka
  • 30 g rozinek
  • špetka vanilkového cukru a skořice,
  • strouhaná kůra z 1 citronu
  • 1 lžíce medu

Ořechová náplň

  • 500 g mletých ořechů
  • 200 g cukru
  • 500 ml mléka
  • 50 g rozinek
  • špetka vanilkového cukru a skořice,
  • strouhaná kůra z 1 citronu

Příprava

V misce smíchejte mouku s tukem, pak vmíchejte vlažnou vodu s kvasnicemi, vaječné žloutky, cukr, sůl a mléko. Dobře promíchejte těsto. Z těsta rozdělte 4 části a nechte je 30 minut v lednici. Mezitím připravte náplně.

Maková náplň: Povařte všechny přísady kromě rozinek a máku, jakmile směs zhoustne vmíchejte mák a rozinky a nechte vychladnout.

Ořechová náplň: Připravte obdobně jako náplň makovou.

Těsto vyválejte, naplňte požadovanými náplněmi a zabalte do tvaru buchet. Potřete je vaječným žloutkem a nechte 30 minut kynout na teplém místě. Poté buchty potřete vaječným bílkem a opět nechte v lednici. Znovu potřete bílkem a pečte při 150 stupních cca 30-40 minut. Prvních 20 minut pečení neotvírejte dvířka, aby buchty byly krásně nadýchané. Před podáváním pocukrujte.

zdroj: atudasfaja.com

Sdílejte