Kremrole jsou velmi starým a známým zákuskem. Těší se velké oblibě a není se čemu divit. Dva kusy sladkého jemného těsta, mezi kterými najdeme nadýchaný krém. Každý z nás si přeci jen občas dopřeje takovou sladkost.

Pokud i Vy máte rádi kremrole, jistě Vás tento recept potěší. Připravte si je jednoduše doma a vychutnejte si je s rodinou například o víkendu, kdy se všichni sejdete u kávy, nebo čaje. Pochutnají si všichni.

Složení těsta

  • 580 g mouky
  • 320 g margarínu
  • 160 g cukru
  • 2 žloutky
  • Strouhaná kůra z poloviny citronu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 litr vody

Složení náplně

  • 5 bílků
  • 150 ml vody
  • 400 g cukru
  • 2 lžičky citrónové šťávy

Na ozdobu

  • 300 g mléčné čokolády
  • 5 lžic oleje

Příprava

Ze složek připravte těsto, promíchejte a nechte jej stát 1-2 hodiny v lednici. Poté vyválejte těsto na výšku 3-4 mm a vyřežte kruhové tvary. Upečte je na plechu s papírem na pečení a nechte vychladnout.

Vodu povařte s cukrem, nechte vychladnout a vmíchejte citronovou šťávu a bílky. Směs zahřejte a vyšlehejte do tvrdé pěny.

Mezi dva kusy těsta navrstvěte náplň a kremrole vyskládejte na tác.

Rozpusťte čokoládu, smíchejte ji s olejem a polijte povrch každé kremrole. Nechte ztuhnout v lednici a poté podávejte.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Sdílejte