Když se řekne trubičky, většina z nás si ihned vzpomene na dětství. Křehká rolka z listového těsta naplněná vyšlehaným a sladkým bílkovým sněhem byla pro většinu z nás jednou z oblíbených sladkostí.

Příprava těchto trubiček je však velmi náročná a pokud se na ně necítíte, můžete si zkusit připravit tuto alternativu. Snadné upečené trubičky plněné vynikajícím krémem jistě potěší celou Vaši rodinu!

Složení těsta

  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • ½ šálku cukru
  • 1 šálek mouky

Složení krému

  • Žloutky
  • Cukr
  • Mléko
  • Mouka
  • Vanilková esence

Příprava

Roztavte máslo a smíchejte jej s cukrem a žloutky. Dobře promíchejte a přidejte mouku. Promíchejte do jemné směsi a pečte několik sekund ve vaflovači nebi na pánvi. Dokud jsou horké, zarolujte trubičky a nechte je vychladnout. Smíchejte všechny přísady krému a povařte jej při nízké teplotě, dokud nezhoustne. Po vychladnutí krém vyšlehejte a naplňte do připravených trubiček.

zdroj: bucatarul.eu

Sdílejte