Z našich dětských let si jistě všichni pamatujeme návštěvy u babičky. Tradiční česká kuchyně, do které neodmyslitelně patří také sladké knedlíky s ovocem nikdy nemohly chybět na stole v její domácnosti.

Pokud byste se do těchto bezstarostných let někdy rádi vrátili, zkuste si připravit doma tyto skvělé švestkové knedlíky, nebo je naservírujte svým dětem a vnoučatům. Jistě si je společně vychutnáte.

Složení

  • 30 ml vody
  • 30 g tuku
  • 150 g mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 celé vejce
  • 500 g švestek nebo povidel
  • skořice
  • práškový cukr
  • sůl

Příprava

Přiveďte vodu se solí k varu a rozpusťte v ní tuk a olej. Poté vmíchejte mouku a jakmile směs zhoustne, odstavte z tepla. Vmíchejte vejce a propracujte těsto. Těsto rozdělte na 18 kusů a každý z nich naplňte švestkami, nebo povidly. Nakonec knedlíky zabalte a vařte je v horké slané vodě. Nakonec posypejte práškovým cukrem a skořicí a můžete podávat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte