Součástí téměř každého dezertu je lahodný a nadýchaný krém. Nejčastější příchutě jsou čokoláda, nebo vanilka. V mnoha receptech však můžeme zaznamenat nahrazení krému použitím pudinku.

Děje se tomu tak samozřejmě ke snížení náročnosti celé přípravy dezertu. Pokud však nemáte pudink rádi, nebo si prostě jen chcete připravit domácí krém, určitě vyzkoušejte tento recept na pravý vanilkový krém!

Složení

  • 4 celá vejce
  • 160 g cukru
  • 1/2 l mléka
  • 2 vlákna vanilky
  • 2 lžíce mouky

Příprava

Ve vodní lázni povařte mouku s mlékem a vanilkou. Po vychlazení vmíchejte bílky smíchané s cukrem, vyšlehané do pěny a nakonec 4 žloutky. Krém můžete ihned použít.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte