Linecké cukroví je snad tím nejčastějším druhem, který najdeme na každém vánočním stole. Tato slepovaná sladkost je známá pro svoji křupavost a sladkou chuť marmelády, kterou jsou k sobě spojeny dvě části.

Pokud byste si letos chtěli připravit Vánoční cukroví sami, na linecké určitě nezapomínejte. Zkuste si připravit pár kousků podle tohoto jednoduchého receptu a jistě si pochutná celá rodina, až se sejdete.

Složení

  • 300 g mouky
  • 200 g margarínu
  • 100 g cukru
  • 1 žloutek
  • 1 balení vanilkového cukru
  • půlka citrónové kůry (strouhané)
  • 1 čajová lžička prášku na pečení
  • broskvový džem

Příprava

Smíchejte suché přísady: mouku, práškový cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru. Potom vmíchejte margarín. Pak přidejte vaječné žloutky a dobře spolu promíchejte. Výsledné těsto zabalte do fólie a odložte na 1 hodinu do chladničky (velmi důležité!).

Těsto rozválejte na desce. Vykrájejte z těsta požadované tvary. Ty vyložte na plech s pečícím papírem.

Předehřejte troubu a pečte při mírné teplotě asi 10 minut. Namažte každý druhý kousek džemem. Nakonec spojte dohromady vždy dvě části a posypte vanilkovým cukrem.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte