Představujeme Vám recept na úžasný medový dort. Dort vypadá úžasně a doslova se taví v ústech. Tuto kakaovou verzi klasického milovníku si zamiluje naprosto každý. Naštěstí je recept jednoduchý, takže jej můžete připravovat často.

Domácí medovník je lepší než kupovaný nejen složením, protože neobsahuje žádné konzervanty, dochucovací látky ani přemíru cukru. Navíc je připravený s láskou a všichni víme, že to je ta nejlepší ingredience.

Složení těsta

  • 3 ks vejce
  • 0,5 lžičky soli
  • 260 g cukr
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce kakaa
  • 120 g másla
  • 1,5 lžíce sody
  • 350 g mouky

Složení krému

  • 300 ml mléko
  • 1 vejce
  • 40 g škrobu
  • 230 g cukru
  • 80 g másla
  • 100 g zakysané smetany
  • 250 ml smetany

Příprava

Vejce smíchejte s cukrem a solí do hladké směsi. Přidejte kakao a med a znovu promíchejte. Směs zahřejte na sporáku a za nízké teploty vařte, dokud se cukr a máslo nerozpustí. Po zhoustnutí odstavte z tepla.

Přidejte sodu a promíchejte. Přidejte mouku a promíchejte. Těsto vyválejte a rozdělte na 6 částí a odložte je do lednice.

Připravte krém. Vejce rozmíchejte se solí cukrem a škrobem a promíchejte. Mléko přiveďte k varu a vlijte připravenou směs přidejte kysanou smetanu a povařte, dokud směs nebude hustá. Po vychlazení vmíchejte máslo a promíchejte. Těsta si připravte a sestavte dort. Prostřídejte vždy vrstvu těsta a krému. Pečte při 180 stupních po dobu 7-8 minut. Nakonec povrch posypejte kakaem a nechte zákusek před podáváním ztuhnout v lednici.

zdroj: kyharimvmeste.com

Sdílejte