Medovník je tradičním a oblíbeným zákuskem, hlavně v období Vánoc, protože všechny chutě, které v sobě spojuje se k Vánocům dokonale hodí. Zkuste si letos připravit svůj vlastní doma a jistě si pochutnáte.

Jedná se o pozměněnou variantu originálního zákusku s přídavkem kakaa, které jej činí ještě o kousek chutnějším. Získáte tak zcela nový neotřelý zákusek, jehož příprava je však jednoduchá. Ideální na svátky!

Složení

  • 550 g mouky
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 2 lžíce medu
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 220 g cukru
  • 2 čajové lžičky prášku na pečení
  • 1 čajová lžička octa

Pro krém

  • 680 g sladkého kondenzovaného mléka
  • 250 g másla

Příprava

Kondenzované mléko nalijte do varné misky, zakryjte ji a na pomalém ohni vařte 3 hodiny. Mezitím si připravte těsto. Smíchejte cukr, máslo, med a prášek na pečení, zahřejte na pomalém ohni. Když se vytvoří sirup, odstavte z tepla. Smíchejte mouku s kakaovým práškem, vajíčkem a octem do vláčného těsta. Rozdělte jej na 5 částí.

Každý kus těsta vyválejte a zvlášť jej upečte dozlatova.

Kondenzované mléko smíchejte s máslem do krému.

Poklaďte vždy jeden list těsta a poté vrstvu krému, poslední vrstvou je krém na povrchu. Umístěte do lednice, aby medovník ztuhnul a po několika hodinách můžete podávat.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte