Pokud jste fanouškem jablečných dezertů – tento recept je pro vás. Jablečný dort je jednoduchý a snadno se připravuje a nezahrnuje drahé, nedostupné přísady. Dort je velmi jemný, měkký, s bohatou příchutí jablek.

Tento dezert je vhodný pro domácí čajové večírky a pro zvláštní příležitosti. Kombinace vláčného dortu s karamelem a krémem jistě uchvátí každého, kdo jen ochutná. Jistě si jej oblíbíte.

Složení karamelu

  •  9 lžic hnědého cukru
  •  6 jablek
  •  2 polévkové lžíce cukru
  •  50 g másla (měkkého)

Složení krému

  •  6 vajec
  •  6 polévkových lžic cukru
  •  600 ml mléka
  •  vanilková esence (nebo 2 balíčky vanilkového cukru)

Složení těsta

  •  3 vejce
  •  3 lžíce cukru
  •  4 polévkové lžíce mouky

Pro ozdobu

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Čokoládové hobliny

Příprava karamelu

V pánvi o průměru 24 cm roztavte 9 lžící cukru. Karamel by měl být rozložen přes stěny formy na dort.

Očistěte a nakrájejte jablka, položte je na karamel, posypejte cukrem a na každé jablko položte kousek másla. Takto zapečte 10-15 minut, aby jablka změkla.

Připravte krém

Smíchejte vejce s cukrem do pěny, přidejte mléko a vanilkovou esenci.

Tento krém nalijte na pečená jablka a pečte 30 minut v troubě.

Připravte těsto

Vyšlehejte bílky na pěnu, smíchejte s cukrem a poté vmíchejte žloutky a mouku.

Navrstvěte těsto na krém a zapečte po dobu 15 minut.

Po vychladnutí dort vyklopte z formy a otočte jej. Nechte přes noc v lednici.

Připravte polevu

Vyšlehejte smetanu a pokryjte jí celý dort. Na povrch nasypte čokoládové hoblinky.

Dobrou chuť!

zdroj: appetitno.net

Sdílejte