Velmi důležitou součástí každého hlavního chodu je odpovídající příloha, která doplňuje celkovou chuť celého pokrmu. Každý má jistě svoji oblíbenou přílohu a její volba závisí i na typu masa.

Běžnou přílohou jsou pak brambory ve všech možných způsobech úprav. Vztahy k bramborám bývají rozdílné. Buď je milujete a nebo vás naopak příliš neoslovují, s tímto receptem vás však jistě okouzlí.

Složení

  • 10 velkých brambor
  • 2 vaječné bílky
  • mleté koření na ​​kuře
  • bazalka
  • česnekový prášek
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Příprava

Oloupejte brambory.

Umyjte je a nakrájejte.

Našlehejte bílky a brambory v nich namočte.

Přidejte koření a celou směs promíchejte.

Brambory rozložte na plech a polijte olejem.

Pečte brambory v troubě o 220 stupních po dobu 40 minut. Otočte je každých 10 minut, aby byla každá strana křupavá.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte