Léto je sezónou pro mnoho druhů ovoce a zeleniny a okurky nejsou žádnou výjimkou. Pokud máte vlastní zahrádku, jistě si rádi dáte tuto zeleninu, už díky velkému obsahu vody a také vitamínů.
Všechno se ale časem omrzí a tak vyvstává otázka. Co ještě dělat s okurkami? Existuje pro ně nějaké inovativní využití? Pokud je to váš případ, zkuste tento recept a připravte si na zimu tento salát!
Potřebujeme:
- 2 kg okurků (váha po oloipání)
- 30 dk cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce octa, 10%
- 3 lžíce kopru
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce soli (himálajské)
- Černý pepř
Příprava:
Okurky se ponoří do studené vody po dobu asi 10 minut, pak se umyjí, oloupe slupka a orestují se na velké pánvi. Oloupeme cibuli , opláchneme a nakrájíme na kostky. Cukr smícháme s česnekem, který opláchneme a nakrájíme na kostky.
Okurky, cibule a česnek smícháme v misce. Přidáme ocet, kopr , cukr, sůl a černý pepř podle chuti. Smícháme dohromady a necháme stát asi 30 minut. Po této době se okurky opět promíchají a vloží se do skleněných nádob. Pečlivě uzavřeme a zavaříme asi 10 minut. Nakonec ochladíme a uložíme do sklepa.
Z uvedených složek vyjde asi 8 sklenic 300 ml lahodného salátu na zimu.
Dobrou chuť.
zdroj: smaczny.pl