K šálku kávy nebo čaje se perfektně hodí něco sladkého na zakousnutí. Buď si můžete v cukrárně nebo supermarketu zakoupit připravené zákusky, nebo si připravit nějaký snadný rovnou doma.

Pokud Vám již nechutnají klasické čokoládové nebo vanilkové dezerty, jistě Vás potěší recept na tuto snadnou a delikátní roládou s příchutí kávy. Netypická chuť Vám jistě učaruje a velmi si ji oblíbíte.

Složení těsta

  • 170 g mouky
  • 3 lžíce instantní kávy
  • 1,5 lžíce prášku do pečiva
  • 5 vajec
  • 160 g cukru
  • 80 ml horké vody

Složení krému

  • 450 ml 33 % smetany
  • 10 g želatiny
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 80 g cukru
  • 80 ml horké vody
  • Kakao

Příprava

Oddělte vejce a bílky vyšlehejte do tvrdé pěny. Smíchejte je s polovinou cukru. Uvařte kávu a nechte ji vychladnout. Žloutky smíchejte se zbývajícím cukrem a promíchejte. Přidejte kávu a polovinu mouky. Opatrně vmíchejte bílky a vlijte těsto na plech s pečicím papírem. Pečte 15-20 minut při 180 stupních. Po vychladnutí těsto zarolujte.

Uvařte kávu a vmíchejte do ní želatinu. Nechte 20 minut stát a mezitím vyšlehejte smetanu. Přidejte cukr a kávovou směs, promíchejte a nechte stát 15 minut v lednici. Připravený krém namažte do rolády a nechte vychladnout předtím, než ji budete podávat. Můžete ji zasypat kakaem.

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte