Dezerty bez nutnosti pečení nabírají na popularitě, a proto Vám dnes přinášíme další recept na takový dezert. Příprava je rychlá a postup se skládá jen z několika snadných kroků. Připravte si jej ještě dnes!

Jedná se o kombinaci sušenek a pudinkového krému s čokoládovou polevou. Vanilka a čokoláda je jednou z nejvíce oblíbených chuťových kombinací a křupavá sušenka Dotahuje tento dezert k dokonalosti.

Složení

  • 1 balení sušenek
  • 2 sáčky instantního vanilkového krému
  • 800 ml mléka
  • Cukr
  • 7 lžic smetany ke šlehání

Na polevu

  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce práškového cukru
  • 1 lžička másla
  • 20 ml mléka

Příprava

Smíchejte pudink s cukrem, poté s mlékem a uvařte jej tak, jak je popsáno na obalu.

Pak vmíchejte smetanu.

Do formy umístěte vrstvu sušenek, naskládejte je těsně vedle sebe.

Na sušenky naneste všechen krém.

Mezitím zahřejte mléko, smíchejte kakao a práškový cukr a přidejte do mléka, nakonec vmíchejte máslo.

Nechte polevu mírně povařit a až zhoustne, nalijte ji navrch krému.

Celý zákusek vložte do lednice a nechte ztuhnou několik hodin.

Poté nakrájejte a můžete podávat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte