Léto je obdobím všelijakých radostí a každý se rád odmění něčím dobrým po dlouhých měsících diet a přípravy na toto slunečné a teplé období. Pokud si chcete dopřát lahodný zákusek, zkuste dnešní recept.

Jedná se o jednoduchý postup s využitím běžně dostupných surovin a výsledkem je krásný pěnový smetanový zákusek, který potěší vaše chuťové buňky. Můžete jej dochutit čokoládou, nebo ovocem.

Složení:

Těsto:

  • 1 vejce
  • 25 g cukru
  • 5 g měkkého másla / margarínu
  • 2,5 ml mléka
  • 3-4 lžíce kakaového prášku
  • 25 g mouky (hladké)
  • 1 balení (12 g), prášku do pečiva

Krém:

  • 3 dl mléka
  • 3 mírně vrchovaté lžíce mouky
  • 3 žloutky
  • 15 g práškového cukru
  • 15 g másla / margarínu
  • 3- 4 lžíce kakaového prášku (cca.)
  • 2-3 lžíce rumu

Poleva:

  • 3 dl šlehačka
  • 1-2 kremfix (10 g na balení)

Příprava:

Těsto se smíchá ze všech přísad: smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem, přidáme celá vejce, mléko, cukr, máslo a dobře promícháme.

Vyložíme plech pečícím papírem (cca. 23 x 38 cm), a pečeme těsto při teplotě 180 ° C 20 až 25 minut.

Upečené těsto vyndáme z plechu na pomoučený povrch a po vychladnutí rozřízneme na dvě poloviny.

Rozmícháme mouku v malém množství mléka.

Zbývající mléko se ohřeje a pomalu jej nalejeme do moučného těsta a potom vaříme na mírném ohni až se směs úplně zahustí.

Odstraníme z tepla a necháme zcela vychladnout.

Rozpuštěné máslo smícháme s cukrem, kakaem, rumem a žloutky.

Smícháme moučné těsto s kakaovou směsí a dobře promícháme.

Spodní část těsta pomažeme dvěma třetinami krému a položíme na povrch druhou část. Zbytek krému rozetřeme navrchu.

Nakonec můžeme posypat strouhanou čokoládou a necháme vychladit v lednici do ztuhnutí.

zdroj: nassolo.blogspot.cz

Sdílejte