Tuto cukrovinku obvykle připravují babičky už od dob, kdy jsme byli malí. Setkáváme se s ní na všemožných oslavách a také na Vánočním stole nesmí chybět. Existuje mnoho receptů na rohlíčky.

V dnešním receptu se můžete opět přiučit nový způsob jejich přípravy a upéct si je doma. Můžete pohostit děti, rodinu i přátele a jistě všichni budou okouzleni tou lahodnou chutí. Jako od babičky.

Potřebujeme:

  • 550 g mouky (polohrubé)
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vanilkovou nebo rumovou esenci
  • 3 vejce
  • 300 ml jogurtu s citronovou šťávou
  • 1 lžičku prášku do pečiva, soli, oleje, práškového cukru

Příprava:

Umístíme do velké misky špetku soli, vejce a cukr. Mícháme, až se cukr a sůl zcela rozpustí. Přidáme prášek na pečení, jogurt a citrónovou šťávu. Pak postupně přidáme mouku a vanilku.

Mícháme, dokud těsto již není lepivé, a poté ho rozválíme přibližně na cca. Jeden centimetr silný plát. Rozřežeme na malé podlouhlé kusy, nakrojíme střed každého z nich a překlopíme těsto na sebe.

Smažíme v horkém oleji až rohlíčky mají zlatavě hnědou barvu a posypeme práškovým cukrem.

zdroj: tudasfaja.com 

Sdílejte