Domácí koblížky jsou velmi lahodné a není pochyb o tom, že si je rád vychutná každý. Pokud jste ale alergičtí na laktózu či mléko obecně, může Vám dělat konzumace klasických koblížků potíže.

Vyzkoušejte proto tento snadný recept na zlatavé křupavé koblížky, který neobsahuje mléko. Příprava je velmi rychlá a nenáročná, takže za několik málo chvil si již pochutná celá rodinka společně.

Složení

  • 500 g mouky
  • 50 ml oleje
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 25 g kvasnic
  • 200 ml vody
  • esence vanilky
  • sůl
  • práškový cukr

Příprava

Kvasnice rozpusťte ve 3 lžících vlažné vody, přidejte lžíci cukru a promíchejte. Do jiné mísy vložte mouku. Přidejte cukr, sůl a vanilkový cukr. Přidejte kapalnou směs, vodu, vanilkovou esenci, olej a důkladně promíchejte, dokud nebude směs homogenní. Získané těsto vyválejte do tenkého plechu. Pomocí sklenice vyřízněte kruhy z těsta. Nakonec osmažte koblihy na pánvi s olejem, dokud nezhnědnou.

zdroj: kiloretete.ro

Sdílejte