Domácí výroba základních potravin se těší čím dál větší oblibě. Pokud si již doma připravujete chléb, máslo, jogurty, sýr, nebo dokonce šunku, pak se jistě rádi naučíte výrobu i další oblíbené pochoutky.

Dle tohoto receptu si můžete snadno připravit domácí čokoládový řez, který se podobá oblíbeným čokoládovým tyčinkám, které můžete koupit. Můžete přidávat nejrůznější přísady a vždy mít originální sladkost.

Složení

  • 1 balení margarínu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 a 1/4 sklenice cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 sklenice vody
  • 1 balení sušeného mléka (450 g)
  • 1 a 1/2 balení sušenek

Příprava

Do hrnce vložte margarín, cukr, vanilkový cukr, kakao a vodu, dobře promíchejte. Zahřejte a vařte směs za stálého míchání. Vyjměte z tepla a nechte vychladnout. Přidejte sušené mléko do směsi a rozdrobte sušenky. Dobře promíchejte a následně nalijte hmotu do formy. Po ochlazení uložte na několik hodin do lednice. Následující den si můžete vychutnat lahodný čokoládový řez.

zdroj: te-mysli.pl

Sdílejte