Kynuté buchty jsou oblíbeným receptem našich maminek a babiček. Na přípravě této dobroty však není nic těžkého, o tom se můžete přesvědčit, když vyzkoušíte tento recept na vynikající buchty s krémem.

Toto mistrovské dílo je připraveno během pár okamžiků bez zbytečné námahy a složitých postupů. Náplně do buchet můžete měnit a použít například povidla, mák, nebo v sezóně různé ovoce.

Složení:

  • 600 g mouky
  • 550 ml mléka
  • 7 g kvasnic
  • 220 g cukru
  • 100 g másla
  • půl lžičky soli
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 1 sáček vanilinu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 30 g škrobu
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

Ve 250 ml mléka rozpusťte kvasnice a smíchejte je s cukrem. Přidejte mouku, 100 g cukru, 50 g másla, sůl a vejce. Těsto zakryjte a nechte jej stát 1,5 hodiny.

Smíchejte 300 ml mléka, 120 g cukru, škrob, lžičku citronové kůry a 2 žloutky. Vše dobře promíchejte, pomalu zahřejte a povařte. Odstraňte z tepla a ochlaďte, přidejte zbývající olej, vanilín a citronovou šťávu. Vyšlehejte do krémové konzistence.

Těsto rozdělte na 15-20 kusů, Vložte do plechu placky o tloušťce 1 cm a 3 cm od okraje a do středu každého kusu přidejte lžíci krému. Jednou hranou zakryjte náplň a do zbytku těsta udělejte drážky vidličkou.

Tuto stranu přehněte přes druhou.

Takto připravené buchty naskládejte na plech s pečícím papírem a nechte odpočívat 30 minut. Poté každý kousek pomažte žloutkem a pečte 15 minut při 180 stupních.

Před podáváním buchty posypte moučkovým cukrem.

zdroj: sovkusom.ru

Sdílejte