Květák je zelenina, která je plná všemožných vitamínů a minerálů, které jsou velmi prospěšné a potřebné pro naše tělo. Zejména v chladných měsících je důležité tyto látky doplňovat a podporovat imunitu.

Pokud však členové Vaší domácnosti květák příliš nemilují, využijte tento recept jako jednoduchý trik. Naservírujte jim květák zapečený v krustě z mletého a masa a křupavé slaniny. Jistě neodolají!

Složení

  • květák
  • mleté ​​maso
  • slanina
  • sůl, pepř, koření podle chuti

Příprava

Květák povařte ve slané vodě, aby byl cca z poloviny uvařený. Vyložte plátky slaniny na plech s pečicím papírem a na ně postavte květák. Celý květák důkladně obalte v mletém mase, a nakonec pečlivě zabalte do plátků slaniny. Upečete v troubě a podávejte teplé s vhodnou přílohou, nebo samostatně.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte