Kuřecí maso je skvělé díky své jemné chuti a rychlé přípravě. Ze všech druhů mas se hodí nejlépe k většině příloh a omáček a dá se připravit na nespočet možných způsobů. Například jej lze zapékat.

Pokud máte rádi zapečené pokrmy, tak právě tento recept Vás potěší. Snoubí v sobě právě vynikající kuřecí maso a oblíbené těstoviny. Harmonii chutí dotváří rozpečený sýr na povrchu a zakysaná smetana.

Složení

  • 400 g těstovin
  • sůl, pepř
  • 600 g kuřecích prsou
  • 60 g másla
  • 250 g tvrdého sýra
  • 300 ml zakysané smetany
  • Petrželka

Příprava

Uvařte těstoviny v osolené vodě a sceďte. Maso nakrájejte na kostičky, přidejte sůl, pepř a poduste maso na pánvi s máslem. Naskládejte těstoviny s masem do zapékací misky a přelijte je směsí smetany, petrželky a strouhaného sýra. Nakonec ještě na povrch nastrouhejte sýr. Pečte při 180 stupních 25-30 minut a můžete podávat.

zdroj: receptneked.hu

Sdílejte