Všemožné štrúdly a záviny jsou velmi typickou součástí české kuchyně, a proto nesmí chybět na stole, když například přemýšlíte, čím pohostíte příbuzné či jinou návštěvu, kterou právě očekáváte.

Pokud už Vás nudí staré a známé recepty, můžete vyzkoušet tento. Snadno můžete připravit vynikající křupavý štrůdl s vanilkovým krémem. Tato chuťová kombinace se skvěle doplňuje a chutná výborně.

Složení

  • 500 g listového těsta

První náplň

  • 3 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • Půl balení zakysané smetany
  • 200 ml oleje
  • Špetka soli
  • sáček prášku do pečení

Druhá náplň

  • 1 l mléka
  • 9 lžic cukru
  • 3 vanilkové pudinky

Příprava

Uvařte pudinky v mléce s cukrem dle běžného postupu a nechte vychladnout.

Smíchejte všechny přísady první náplně a promíchejte.

Listové těsto rozdělte na několik částí a každou z nich naplňte nejprve první náplní a poté pudinkem. Zarolujte do štrůdlu obvyklým způsobem, pomažte vejcem či máslem a pečte při 180 stupních 15 minut. Před podáváním posypejte práškovým cukrem.

zdroj: malikuhar.com

Sdílejte